IcaPerú Pisco

Pisco is een stad in de gelijknamige provincia, in van de Ica-regio van Peru. De stad ligt op ongeveer 250 kilometer ten zuidwesten van Lima, op een hoogte van 8,5 meter boven zeeniveau. De stad heeft 105.000 inwoners (2015)

Burgemeester: Juan Enrique Mendoza Uribe (2019-2022)

De stad ligt bij het schiereiland Paracas en de Islas Ballestas. Deze laatste worden ook wel de Peruaanse Galápagos (Galápagoseilanden) of de Galápagos van de armen genoemd, vanwege de uitbundige aanwezigheid van zeezoogdieren en zeevogels. Vlak bij de stad ligt Tambo colorado, een van de best bewaarde ruïnecomplexen van de kuststreek.

Pisco kwam tot bloei vanwege de nabijgelegen wijngaarden, en leende zijn naam aan de pisco, de nationale brandewijn van Peru. De stad was korte tijd hoofdstad van Peru, voordat de Spanjaarden besloten om die functie aan Lima te doen toekomen. Deze status had de stad te danken aan zijn toegangswegen tot de Andes.

Een zware aardbeving met een weinig voorkomende kracht van 7.9 op de schaal van Richter richtte op 15 augustus 2007 aanzienlijke schade aan in de stad en had honderden doden en duizenden gewonden tot gevolg.

Altitude:
8.5 m
Founded:
Share on social networks

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.