HomeCategoryIca

https://usercontent.one/wp/www.viajar-contigo.com/wp-content/uploads/2021/05/Viajar-Contigo-Logo-Email.png

Pisco is een stad in de gelijknamige provincia, in van de Ica-regio van Peru. De stad ligt op ongeveer 250 kilometer ten zuidwesten van Lima, op een hoogte van 8,5 meter boven zeeniveau. De stad heeft 105.000 inwoners (2015)

Burgemeester: Juan Enrique Mendoza Uribe (2019-2022)

De stad ligt bij het schiereiland Paracas en de Islas Ballestas. Deze laatste worden ook wel de Peruaanse Galápagos (Galápagoseilanden) of de Galápagos van de armen genoemd, vanwege de uitbundige aanwezigheid van zeezoogdieren en zeevogels. Vlak bij de stad ligt Tambo colorado, een van de best bewaarde ruïnecomplexen van de kuststreek.

Pisco kwam tot bloei vanwege de nabijgelegen wijngaarden, en leende zijn naam aan de pisco, de nationale brandewijn van Peru. De stad was korte tijd hoofdstad van Peru, voordat de Spanjaarden besloten om die functie aan Lima te doen toekomen. Deze status had de stad te danken aan zijn toegangswegen tot de Andes.

Een zware aardbeving met een weinig voorkomende kracht van 7.9 op de schaal van Richter richtte op 15 augustus 2007 aanzienlijke schade aan in de stad en had honderden doden en duizenden gewonden tot gevolg.

https://usercontent.one/wp/www.viajar-contigo.com/wp-content/uploads/2021/05/Viajar-Contigo-Logo-Email.png

Nazca is een stad en een systeem van valleien aan de zuidkust van Peru. Het is ook de naam van de grootste bestaande stad in de provincie Nazca. De naam is afgeleid van de Nazca-cultuur, die bloeide in het gebied tussen 100 voor Christus en 800 na Christus.

https://usercontent.one/wp/www.viajar-contigo.com/wp-content/uploads/2021/05/Viajar-Contigo-Logo-Email.png

Ica is een stad in het zuiden van Peru, 200 kilometer ten zuidzuidwesten van de hoofdstad Lima. De stad heeft 244.000 inwoners en ligt in de gelijknamige provincia en de gelijknamige regio van Peru. De stad werd in 1563 gesticht door Gerónimo Luis de Cabrera. Ze heette toen nog Villa de Valverde.

De streek rond Ica wordt gekenmerkt door haar druiventeelt. Bekende producten zijn dan ook de traditionele Peruaanse drank Pisco en wijn. Toeristische attracties zijn onder meer enkele wijngaarden, een 18e-eeuwse kathedraal en het regionaal museum Maria Reiche. Dat stelt onder andere gebruiksvoorwerpen en schedels tentoon uit de Nazca-, Inca– en Paracascultuur. Enkele mummies bewijzen het gebruik van trepanaties voor de koloniale tijd. Daarnaast herbergt het museum een enorme collectie aan prehistorische gegraveerde stenen en potten en meubels, schilderijen en gebruiksvoorwerpen uit de post-koloniale tijd.

Daar de regio erg neerslagarm is, en omringd is door woestijn, kan wijn alleen verbouwd worden door middel van irrigatie. De eerste irrigatiekanalen stammen uit de Incaperiode en zijn meer dan 500 jaar oud.

In de buurt van de stad Ica werden stenen gevonden met merkwaardige, ingegraveerde voorstellingen. Deze stenen worden ook wel de stenen van Ica genoemd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.