HomeCategoryAyacucho

https://usercontent.one/wp/www.viajar-contigo.com/wp-content/uploads/2021/05/Viajar-Contigo-Logo-Email.png

Prehistorie

De eerste inwoners van Zuid-Amerika vestigden zich in Perú. Van deze gemeenschappen zijn sporen gevonden die dateren van voor 15000 v.Chr. Op 25km ten noorden van Ayacucho-stad, in de grotten van Pikimachay, zijn overblijfselen gevonden van primitieve nederzettingen van ongeveer 12.000 jaar oud. Opgravingen brachten stenen werktuigen en botten van uitgestorven dieren uit het paleolithicum aan het licht.

Precolumbiaanse culturen

Deze kleine gemeenschappen die oorspronkelijke leefden van jacht en visvangst, ontwikkelden zich tot grote beschavingen. Zo vestigde zich in de 6e eeuw de Wari-cultuur (of Huari-cultuur) in Perú, waarvan de hoofdstad zich op 22km van Ayacucho-stad bevond. De Wari was een krachtig militair volk dat als eerste in Perú zijn rijk uitbreidde en zijn eigen cultuur opdrong aan de overwonnen culturen. Ayacucho herbergt enkele herinneringen aan deze oude cultuur:

Kolonisatie

In 1532 veroverde Francisco Pizarro het – op dat moment erg verzwakte – Incarijk en Perú werd de Spaanse uitvalbasis voor Zuid-Amerika. In die periode (1540) werd door Pizarro officieel de stad San juan de la Victoria gesticht, het huidige Ayacucho. Door haar strategische ligging zorgde de stad er voor dat bestuursleden en mijnwerkers zich hier gingen vestigen. Met die verworven rijkdom werden de prachtige kerken, missieposten en kloosters gebouwd.

Ayacucho-stad is bekend voor zijn prachtige koloniale centrum en de koloniale huizen. De vele kerken die in de kolonisatie gebouwd werden, hebben vandaag als resultaat dat Ayacucho ook wel ‘Hoofdstad van de kerken’ genoemd wordt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.